LUNCH/DINNER
Benodigdheden voor 2 personen
2 fijngesnipperde sjalotten
1 teen geperste look
3 selderijstengels in blokjes
2 wortels in blokjes
laurierblaadje
takje tijm
800ml water
150g spinazie
blaadjes van 1 bussel radijzen
10 blaadjes munt
300g dorade
p&z
olijfolie/ fleur de sel
Bereiding Stoof de sjalotten, look, selder en wortel aan in een soeppan met dikke bodem. Voeg laurier en tijm toe. Giet het water erbij en laat +/- 15 mins op laag vuur koken. Was de spinazie-, radijs- en muntblaadjes grondig (niets zo vies als zand in de soep). Laat uitlekken. Houd enkele blaadjes spinazie en radijs opzij. Roer de rest door de soep, laat 5 mins doorkoken. Mix de soep, zeef en breng op smaak met p&z. Snijd de vis in kleinere blokjes, leg deze op het diepe bord. Giet de soep erover, zodat de vis gaart. Werk af met de blaadjes, enkele druppels olijfolie en fleur de sel
Bron: Feeling magazine maart 2020
Comments