Groene groenten zijn in de winter 'in het seizoen' en zitten dan bomvol vitamines en mineralen die je lichaam dan een boost geven.
Snel klaar, boost immuunsysteem, past perfect in verzilveringsfase of SNP
Wat heb je nodig voor 4 personen?
16-20 scampi
20g verse munt (ongeveer handje vol)
20g verse peterselie
20g verse bieslook
20g verse basilicum
250g gewassen bladspinazie
400ml plantaardige room
3 stronkjes witloof
1 preistengel in ringen gesneden (het groen hou je apart - goed uitwassen)
2 fijngesnipperde sjalotten
2 teentjes geperste look
250ml groentenbouillon (met 1 blokje GEWONE bouillon)
Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes. Maak de spinazie schoon. Houd nog enkele blaadjes apart om te dresseren. Dompel de spinazie en alle kruiden, behalve het basilicum, 2 minuten onder in kokend water. Haal ze vervolgens uit het hete water en verfris ze in ijswater. Laat daarna goed uitlekken. Doe alles in een blender, voeg het basilicum en 100 ml room toe en mix glad.
Pel en maak de scampiās schoon. Halveer de stronken witloof, verwijder de harde kern en snij in repen.
Bak de scampi in boter kort aan. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan. Stoof in dezelfde pan de sjalot en look aan. Voeg de prei (het groen kan je nu in zijn geheel toevoegen voor extra smaak) en het witloof toe en bak beetgaar. Blus de pan met de groentebouillon en laat voor de helft inkoken.
Voeg de resterende room en de gemixte kruiden toe, maar breng niet meer aan de kook.
Voeg de scampiās opnieuw toe en laat nog even doorwarmen.
Dresseer je bord met liefde en laat het vooral smaken!
Met dank aan 'de keuken van Lidl' voor de inspiratie
Het oorspronkelijke recept vind je hier.
Comentarios