top of page

Hartverwarmende bloemkoolsoep, toast met gebakken oesterzwammen en roodlofslaatje

Klinkt veelbelovend he? Is het ook... kook je mee?Deze soep is SNP proof voor de LUNCH (we eten er en sneetje geroosterd smeltbrood bij)


Nodig voor 4 personen:


voor de soep:

1 bloemkool,

1 ui,

1 blik cannellinibonen (witte bonen),

3 blokjes groentebouillon (NIET LIGHT),

1100 ml kokend water,


voor de toast:

4 sneetjes speltbrood (eventueel dikker/ zelf gesneden)

300g oesterzwammen,

1 teentje knoflook,

1 tl gedroogde tijm

0.50 tl chilivlokjes


voor de salade:

2 stronkjes (rood)witloof,

1 appel,

1 raapje,

1 zakje rucola,

citroensap

dressing:

1 tl mosterd,

1 el balsamicoazijn,

3 el olijfolie extra vierge,

p/z


  1. Zet de waterkoker aan.

  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een ruime soeppan.

  3. Verwijder intussen alleen het onderste deel van de bloemkoolstronk en eventueel lelijke bladeren. De rest gaan we allemaal gebruiken! Snij de bloemkool grof en voeg bij de ui. Roer een paar keer stevig om en voeg het kokende water toe met de bouillonblokjes. Kook ca. 15 minuten zachtjes gaar.

  4. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Snij de appel met schil in dunne partjes en besprenkel met paar druppeltjes citroensap uit een flesje om verkleuren te voorkomen. Schil de raap en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Doe samen in een slakom met ¾ van de rucola.

  5. Maak de dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper en zet weg.

  6. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak ze op hoog vuur gaar. Snij de knoflook fijn. Voeg op het laatst toe samen met de gedroogde tijm, schud een paar keer om en zet het vuur uit (je wilt niet dat de knoflook verbrandt). Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.

  7. Voeg de bonen bij de soep, inclusief het vocht. Hou eventueel wat bonen apart om te garneren. Pureer de soep. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en de chilivlokjes.

  8. Snij het brood in sneetjes en rooster om de beurt in de broodrooster (of leg onder de grill). Leg op een bord en besprenkel met olijfolie extra vierge. Schik de oesterzwammen op de toast. Besprenkel het roodlof-appel-meiraap slaatje met de dressing.

  9. Schenk de soep in kommen en garneer met wat olijfolie extra vierge, wat cannellinibonen en de overgebleven rucola. Serveer met de toast met oesterzwammen en de salade.

  10. Heb je walnoten in huis? Lekker om deze over de salade heen te strooien!Dit recept vond ik op www.dekrat.nl

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page