top of page

Waarom voedingssupplementen innemen? Ik eet gezond

1. Onze voeding is “leeg”Nieuwe landbouwmethode hebben afgelopen decennia een aanslag gepleegd op de biodiversiteit. Monoculturen en massaproductie zijn de sleutelwoorden.

Gronden worden bemest met een kunstmest die vrijwel uitsluitend kalium, stickstof en fosfor bevat. Op deze manier worden de gronden arm aan selenium, zink, chroom, mangaan enzoverder. Allemaal stoffen die absoluut onontbeerlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.


2. Ondervoed door overvoeding


Via ons huidige voedingsgewoonten krijgen we praktisch enkel geraffineerde en bewerkte producten binnen zoals: wit brood, witte pasta, bloem, koekjes, cola, kant -en klare macaroni enzoverder. Er onderstaat bijgevolg ondervoeding door overvoeding. Dikke mensen zijn er in overvloed en ze eet zoveel van niets dat ze ondervoed raken.

3. Beschermen tegen vrije radicalen

Naast het feit dat onze levensmiddelen nog amper voedingsstoffen bevatten, zijn giftige bestrijdingsmiddelen een ander punt van zorg. Onze groenten en fruit bevatten herbiciden, pesticiden, enzoverder. Dit proces draagt bij tot ziekte en een versnelde veroudering.

4. We vragen erg veel van ons lichaam: stress!


We kunnen er niet omheen, in onze huidige maatschappij is stress alom aanwezig. Een gezonde levensstijl, gezonde voeding en extra voedingssupplementen kunnen hierbij helpen.
5. We bewegen minder, dus…

Aan de ene kant eten we te veel en langs de andere kant bewegen we te weinig. Onze levensstijl stimuleert dit niet bepaald. De auto, computer, smartphone, huishoudelijke apparatuur helpen ons lui te blijven. Minder bewegen zou dus moeten betekenen minder eten. Maar minder eten betekent ook minder vitamine en mineralen. Een voedingssupplement kan hier dus uitkomst bieden.6. Onze genen zijn het niet gewend

Vanuit de paleontologie weten we dat de mens is opgegroeid in Afrika, langs rivieren, meren en moerasgebieden. Met andere woorden in een waterrijk ecosysteem, waar vis (omega 3) tot het voedsel behoorde van mens. Op een gegeven moment is de mens vanuit Afrika uitgewaaierd naar andere delen van de wereld. Veelal betrof het gebieden in een gematigder klimaatzones, waar minder zonneschijn is (vitamine D). De mens ging in de plaats dieren houden en granen verbouwen. Voedingsmiddelen als zuivel en graanproducten deden hun intrede. In de 19de eeuw ontstond de industriële revolutie waarin er geraffineerde suikers ontstonden. Dit heeft geresulteerd in het aanbod wat we nu voornamelijk in de supermarkt vinden >>>> lege calorieën.Een goede start is alvast de DAILY BOOST en MIGHTY NIGHT

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page