top of page
Foto van schrijverUlrike - Studio U

JUST SAY CHEESE



Kaas is een product van fermentatie waarbij melkzuurbacteriën worden aangemaakt. Deze bacteriën maken het microtoom van onze darmen blij.


Met gemiddeld 30g proteïnen per 100g is kaas een straffe energieleverancier.


Kaas bevat echter veel ZOUT.

Een 'gebakken' kaas zoals bv emmental, gruyère, parmezaan bevat wel een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per 40g!


Teveel zout heeft een negatieve invloed op onze hart- en bloedvaten en kan ook de afbraak van calcium versnellen.


Ook zit kaas vol VERZADIGDE VETTEN waarvan we sowieso al teveel van verbruiken.

Dit soort vetten heeft ook een nadelige invloed op onze hart- en bloedvaten.


Mag ik dan geen kaas meer eten?

Tuurlijk wel! In een gezond en evenwichtig dieet waar plantaardige voeding de voorkeur krijgt, kan je gemakkelijk tot 40g kaas per dag eten.




Hoe zit het dan met de caseïne?

Koemelk bevat caseïne die soms moeilijk verteerbaar is.

Geiten- en schapenmelk bevat een ander type proteïnes en is voor veel mensen makkelijker verteerbaar.

Wanneer caseïne slecht verteert, kan het (onmerkbare) ontstekingsreacties uitlokken in de darm. Je voelt je moe, opgeblazen.


Daarom geven we binnen het Smart Nutrition Program altijd voorkeur aan geiten- of schapenkaas.



vertaald naar Yuka, Hachette Livre 2020

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page