top of page

Zonnecrème smeren? OK, maar bruin ik dan nog wel?

Het belang van zonnecrème smeren als anti-aging middel De zon geeft ons licht en warmte, maar zendt daarnaast nog straling van verschillende andere golflengtes uit. De meeste daarvan dringen niet door de atmosfeer van de aarde, en gelukkig maar, want anders was het leven op aarde niet mogelijk.

Er zijn slechts vier soorten straling die het aardoppervlak en onze huid bereiken: infraroodstraling, zichtbaar licht en twee vormen van ultraviolet licht: UVA en UVB.

Dat we verbranden en eventueel bruinen, is een reactie op UVB-straling: de epidermis van onze huid vormt pigment om zich te beschermen. Mensen met een bleke huid maken minder pigment aan en verbranden sneller. Een milde dosis UVB, niet langer dan twintig minuten per dag en niet in de felste zon, is echter gezond. Dan maakt onze huid vitamine D aan. Bij een tekort aan vitamine D kunnen misvormingen van het beendergestel optreden.  UVA stralen dringen veel dieper onze huid binnen, waar ze de dermis beschadigen en doen verouderen. Een lederachtige huid, met een grove microstructuur en pigmentvlekken, wijst op veroudering door de zon.

Het is dus duidelijk dat een goede bescherming tegen UVA en UVB straling essentieel is, niet alleen om verbranden, maar vooral ook om huidveroudering tegen te gaan

De zomer komt eraan!


Dit was een guest post van ir. Peter J. De Witte Product Research & Development RainPharma Hij is de ontwikkelaar van de Natural Daylight Defense

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page